×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 5. november 2019, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Om at være arresthuspræst

Første gang han er her. Han sidder i sin celle. Alene med sig selv. Døren er lukket. Der er ingen håndtag på den indvendige side. Låst inde. Låst fast i situationen. Tankerne hvirvler rundt. Tanker om dem derhjemme. Tanker om børn. Hvad er det, der er sket? Hvad er det her for en verden? Der er tremmer. Men selv tankerne synes at være i fængsel. Forude venter måske en retssag og en dom. Kaos.

Udenfor skinner solen. Man kan kun se lidt af himmelen og kanten af et træ gennem det højtsiddende vindue med tremmer for. Indenfor er lugten, lydene, den evige uro.

Det er den verden, der møder én som arresthuspræst. En verden til forskel fra den udenfor.

Én gang om ugen kommer jeg i arresten. Jeg får en nøgle udleveret og går så fra celle til celle og besøger hver enkelt af de 28 indsatte, der er plads til i Frederikshavn arresthus. Der er så meget, der skal fortælles, og der er så meget, der skal tales om. Og der er gudstjeneste, der berører os!

Tirsdag den 5. november kl. 14.30 vil jeg fortælle om det at være arresthuspræst og det at færdes i det specielle miljø, der er i et arresthus og i et fængsel.

Sognepræst og arresthuspræst

Helge Morre Pedersen

Albæk-Lyngså sogn

Pris
Foredraget er gratis. Kaffe og kage kr. 20,-