Torsdag d. 21. november 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:30

Tør vi i disse tider tro på ideen om et verdensborgerskab? Hvad vil det egentlig sige at være verdensborger? Og hvad kræver det af os?

I foredraget bliver udvalgte stationer af verdensborgerbegrebet i den filosofiske idéhistorie præsenteret. Og vi ser på hvordan verdensborgerskabet er tæt knyttet til menneskets evne til samskabelse.

Filosof (ph.d) og professor ved Anvendt Filosofi, AAU Antje Gimmler er aftenens foredragsholder.

Om Verdenshjørnet
Margrethekirken er en kirke med højt til loftet i bogstavelig forstand. Med det nye tiltag “Verdenshjørnet” vil vi brede perspektivet ud, se på vores samtid, være nysgerrige og lukke nye tanker og tendenser ind.

Tre hverdagsaftener henover efteråret og tre gange henover foråret stiller vi kirkens ramme til rådighed for tænksomme fagfolk, livskunstnere, forfattere... ja, mennesker med viden og noget på hjerte om den tid, vi lever i.

Det begynder kl. 19 hver gang. Fra rullevognen kan gæster forsyne sig med gratis vand, kaffe og te. Der er også mulighed for at købe et glas vin eller en kold øl eller sodavand.

Gratis adgang