Torsdag d. 28. september 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00

FRA ISHAVET TIL KRIGEN I UKRAINE
- MØDER MED MENNESKER I RUSLANDS GRÆNSELAND

Krig er igen en realitet i Europa – og det i en målestok og gru, som ingen havde fantasi til at forestille sig, at vi skulle opleve i vores tid. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der - som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere?

Mens krigen har raset i Ukraine, har journalisterne og Østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen rejst tæt op ad den russiske grænsen fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdagsmennesker – russere, finner, baltere, polakker, ukrainere, moldovere og mange andre – som dagligt er tvunget til at leve med fjenden, løgnen og ondskaben som nærmeste nabo.

Historien om hele den lange og dramatiske rejse er beskrevet i bogen ”I skyggen af det nyejerntæppe – møder med Ruslands naboer fra Ishavet til Sortehavet”, som er udkommet på Gyldendals forlag. Mød de to journalister til et levende foredrag, der går helt tæt på bevægende menneskeskæbner langs det 21. århundredes østfront.

Verdenshjørnet med Anne Haubæk og Thomas Ubbesen
Sted Margrethekirken, Revlingbakken 18, 9000 Aalborg
Pris
Højskolestemning og foredrag. Gratis entré og kaffe/te.