Torsdag d. 20. april 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Bob Dylan: Digtning og eksistens

Dylan skriver ikke om kærlighed eller politik. Hvis man skal skære ind til benet, så findes der knapt en sang blandt Bob Dylans 500 tekster, der ikke forsøger at forstå tilværelsen og dens dybder, meget ofte med brug af klassiske bibelske billeder. Bob Dylan er rockmusikkens ”grand old man” og blandt de største, nulevende kunstnere overhovedet. Han er også en meget stor forfatter, i dag med nobelprisen i bagagen. Foredraget handler om Dylans tekster og beskriver de væsentligste og mest spændende facetter med fokus på Dylans eksistensdigtning

Dylans forhold til Bibelen er særlig interessant. Teksterne bugner bugner af bibelske sprogbrokker. Vi skal se det fra protestsangene i 1960’erne via Dylans pludselige, inderlige kristendom fra slutningen af 1970’erne gennem den modne Dylans dramatiske sortsyn til det seneste album Rough And Rowdy Ways (2020) 

Jakob Brønnums bog om dette emne, "Sange ved himlens port" er udkommet på Forlaget Eksistensen og det er teolog og forfatter Jakob Brønnum, der denne aften gæster Verdenshjørnet.

Verdenshjørnet om Bob Dylan
Sted Margrethekirken, Revlingbakken 18, 9000 Aalborg
Pris
Gratis entré. Ingen tilmelding.