Torsdag d. 2. juni 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Foredrag om romanen ”Margrete I”

I anledning af Margrethekirkens 50 års fødselsdag, har vi inviteret forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen til at holde foredrag om bogen "Margrete I" i Verdenshjørnet torsdag 2. juni kl. 19.00.

Anne Lise Martstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk og psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder, Danmarks første Margrete, grundlæggeren af Kalmarunionen, og om hendes usandsynlige vej til magten. Romanen er en fiktion over middelalderens Danmark, men trækker i vid udstrækning på historiske kilder.

Margrethekirkens grundsten, som ses i kirkens forhal, stammer fra Duborg Slot ved Flensborg Fjord, som blev opført af Dronning Margrete I i 1409.

Om Verdenshjørnet
Margrethekirken er en kirke med højt til loftet i bogstavelig forstand. Med “Verdenshjørnet” stilles kirkens ramme - i bedste højskoleånd - til rådighed for tænksomme fagfolk, livskunstnere, forfattere med viden og noget på hjerte om den tid, som vi lever i.

Det begynder kl. 19 hver gang. Fra rullevognen kan gæster forsyne sig med gratis vand, kaffe og te. Der er også mulighed for at købe et glas vin eller en kold øl eller sodavand.

Ønsker du at modtage nyheder fra Margrethekirken om kommende arrangementer, kan du skrive dig op her.

Margrethekirken fylder 50 år lørdag 4. juni. Derfor holdes festuge fra søndag 29. maj til 6. juni. Se hele festugeprogrammet her.

Verdenshjørnet med Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Gratis entré