Udgivet af Anonym, fre d. 15. dec 2017, kl. 11:16

Hvordan holder man jul på et toilet under jorden?

Peter A.G. - forsangeren fra Gnags  - beskriver hvordan det foregår i sin nye julekalenderbog "En vinterbaders notater fra menneskehavet" .  I bogen fører han 31 samtaler - én samtale hver dag i december. Samtaler med folk der bor og lever de mest ydmyge steder. Som den hjemløse, der fejrer jul på et toilet under jorden.

De færreste af os kender til, at skulle holde jul på et toilet under jorden. De fleste af os kender dog godt fornemmelsen af, at julens glæde ikke vil indfinde sig.              Det er måske derfor at Peter A.G.  slutter hver eneste samtale af med et "Glædeligt jul" som om han, næsten lidt trodsigt, vil fastholde glæden for alle der leder og famler efter julefred og juleglæde. 

Han peger med sit "Glædelige jul" på at kommer Gud til syne dér hvor vi mindst venter det. Ikke i det smukkeste og ikke i det perfekte, men i det ydmyge og i det usle. I det, der ser ud af så lidt. I et barn i en krybbe.

For den der tror, at det ikke bliver jul i år, der er netop det et stærkt og glædeligt budskab: At Gud viser sig der, hvor vi mindst regner med det. 

På den sidste side i bogen slutter samtalen af med et "Godt nytår". Det er tid til at vende kalenderen og tage hul på 365 nye brogede hverdage.... sammen med Gud.        

                       

Julekalenderen "En vinterbaders notater fra menneskehavet" kan købes på forlaget Eksistensen og koster ikke så meget mere end en god marcipangris. En oplagt mandelgave.

Kategorier Eftertanke