Udgivet af Anonym, tir d. 3. okt 2017, kl. 10:54

Den forsmåede og fortabte bispekandidat Johannes havde i søndagens afsnit af ”Herren veje” svært ved at træde over dørtærsklen til Københavns Domkirke for at deltage i sin kollegas bispevielse. Ja, han vendte faktisk om og var på vej ud af kirken, da en kvindelig kollega greb hans hånd og hviskede til ham: Kom, Johannes, du kan godt. Ganske vist var den kvindelige kollega ikke hans ægtefælle, men det var et menneske der så, at det Johannes havde brug for lige dér, det var kærlighed. En hånd der greb ud og en stemme der sagde ”Kom”. Johannes var genkendt og elsket lige midt i sin utilstrækkelighed.

Utallige steder i biblen er der et ”Kom” på færde. Utallige steder findes der invitationer til at tro, håbe og elske. Ja, biblen vrimler rent faktisk med mennesker der ligner os, selvom der er tusinder af år mellem dem der levede engang og os. der lever idag. De ligner os og vores domme, vores valg, vores fejltrin, vores had, vores kærlighed, både den trofaste og den troløse af slagsen. Ved Guds mellemkomst efterlades de, og vi, dog altid med nogle uventede svar eller muligheder. Mødet med Gud kan forandre menneskers liv.

I øjeblikket inviterer vi i Margrethekirken til samtaleaftner hvor vi åbner biblen og taler om nogle af biblens fortællinger. Vi spørger: Hvad skal vi egentlig stille op med biblen? Det kræver absolut ingen forudsætninger andet end nysgerrighed og vilje til at ville tale med, om de største ting i livet sammen med en gruppe mennesker du ikke kender, for at opdage, hvor meget vi mennesker egentlig har tilfælles både med hinanden og med Gud. 

Næste samtaleaften tirsdag d. 10. oktober 2017 kl. 19.00. Læs mere...

Kategorier Forside